Over ons

LadyViolet Hobbymaterialen is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby ;-).

Reeds van jonge leeftijd ben ik opgegroeid met een mama & oma die creatief bezig waren: wenskaarten maken, haken, breien, … knutselen, tekenen, schilderen en kleuren waren als kind mijn favoriete bezigheden. Naarmate ik ouder werd, ging dit over in breien (waar ik niet zo goed in ben), haken (= eeuwige liefde), kruissteek, sieraden maken (= nog meer liefde), … en meer.

Het leek mij dan ook super praktisch om zelf een hobbywinkel te hebben, want dan moest ik niet meer iedere keer naar de winkel lopen om nieuwe materialen te bestellen.
Omdat ik de ervaring had met verschillende (web)winkels die in (naar mijn mening) te grote verpakkingen verkochten, was het idee dan ook om alles per stuk aan te bieden.  Ja, zelfs knijpkraaltjes of slotjes en andere kleine artikelen.

En zo begon ons verhaal …

10 oktober 2005
Oprichting van LadyViolet Hobbymaterialen. We bouwden aan een webwinkel en plaatsten onze eerste artikels online, ons assortiment bestaat vooral uit materialen voor het maken van sieraden en wenskaarten.

We breiden ons assortiment uit met Drops garen.

mei 2010
We starten een blog met inspiratie voor het gebruiken van onze hobbymaterialen, patronen, creaties van klanten en de laatste nieuwtjes aan te kondigen. ladyviolethobbymaterialen.blogspot.com

december 2011
We ondersteunen het “Poekie project”: 101 handgemaakte knuffels voor de kindjes van de kinderkankerafdeling in het UZ Gent.

We breiden ons garen assortiment uit met de merken Scheepjes(wol) & Cheval Blanc. De merken Drops, Schoeller Stahl & Austermann worden afgebouwd.

juli 2014
We verhuizen naar de Theodoor Van Ryswycklaan 34 in Boom. Er zijn héél véél ritjes met de auto nodig om alle materialen in ons magazijn te krijgen, we tellen, sorteren en richten ons magazijn in.

februari 2015
Onze eerste magazijnverkoop houden we op zaterdag 28 februari 2015 van 11u00 tot 16u00.

april 2015
We breiden ons wol assortiment uit met het merk Katia.

oktober 2016
Onze magazijnverkopen zijn vanaf nu van 10u00 tot 17u00.

mei 2016
Opzetten van een aparte website voor onze creatieve producten: www.ladyviolet.be

In de toekomst hopen we dat wij mogen blijven werken aan een goede service, gezellige magazijnverkopen & mogen blijven genieten van alle creativiteit van onze klanten.

Volgende ambitieuze plannen hebben we nog:

  • verder uitbouw van onze website’s
  • vergroten magazijn
  • inrichting workshop ruimte

Verder ben ik mijn oma & mama héél dankbaar voor alle creativiteit en handwerktechnieken die ik van hen heb meegekregen. Zonder hun voorbeeld, had ik uiteraard nooit het genot gekend van creatief bezig te zijn en dingen te maken.

Ik hoop dat ik in de toekomst mijn dochter ook mag inwijden in de wondere wereld van creatief bezig zijn. 🙂
En dat ik misschien iemand van jullie kan inspireren.

Creatieve groetjes,
Vicky & Nora